Preot Eugen Tănăsescu: „Oricine îmi va spune să închid Biserica, va primi neascultarea mea. Și mort, tot în fața lui Hristos stau!”

Autor
Preotul Eugen Tănăsescu
Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize

Preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a trimis un mesaj fără echivoc: nu se va supune unui eventual ordin de a închide biserica, dacă acesta va veni.

„Oricine îmi va spune să închid Biserica, va primi neascultarea mea. Și mort, tot în fața lui Hristos stau!”, a scris el.

Reacția sa a fost aplaudată în mediul online și pare să exprime ceea ce cred mulți preoți și teologi.

În ultimele zile, autoritățile au anunțat că adunările publice la care iau parte 1.000 de persoane sunt suspendate, iar cele sub această cifră sunt la discreția Direcțiilor Sanitare Județene.

Cel puțin doi lideri ai USR, Andrei Caramitru și Emanuel Ungureanu, au cerut închiderea sau limitarea slujbelor bisericești în perioada Paștilor. Aceeași poziție a avut-o și liderul PMP, Traian Băsescu. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a respins categoric această posibilitate.

„De ce ar intra bisericile în carantină și nu adevăratele spații supraaglomerate (mall-uri, cinematografe, cluburi de noapte etc)? Doar pentru ca persoane cu alergie ideologica la Biserica și rupte total de realitatea spirituală își dau cu părerea pe Facebook despre ceva ce nu pot înțelege? Visul unora de a se închide bisericile denunță o mentalitate infestată grav cu virusul socialismului care a și demolat multe dintre ele. Biserica a îndemnat și îndeamnă ferm la respectarea riguroasa a tuturor recomandărilor făcute de autoritățile medicale și la respectarea tuturor măsurilor de protecție a populației luate în aceasta perioada de instituțiile abilitate”, a declarat Vasile Bănescu într-o declarație de presă.

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU