[VIDEO] Preoții din Georgia și Ucraina au ieșit pe străzi în timpul epidemiei - Adevăratele măsuri contra coronavirusului.

Autor
orthochristian.com
Tipar
Video
Topic
Ortodoxia în Lume

Credincioșii ortodocși din întreaga lume au fost încurajați să-și sporească rugăciunile și să se concentreze și mai mult asupra vieții duhovnicești întrucât coronavirusul continuă să se răspândească, păstrând, în același timp, standardele de igienă sporite.

„Dacă ne rugăm cu umilință la Dumnezeu și ne pocăim de păcatele noastre, atunci vom distruge această boală”, a predicat duminică Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kiev-ului și a toată Ucraina.

„Prin urmare, nu respectarea standardelor de igiena este cel mai important lucru pe care îl putem face în acest sens, ci să ne rugăm și să ne cerem iertare pentru păcatele noastre.”

Și Patriarhia din Georgia, într-o declarație recentă, i-a îndemnat pe credincioși să citească rugăciuni speciale în fiecare zi, și a declarat că bisericile vor bate clopotele la prânz în fiecare duminică, iar după Sfânta Liturghie preoții își vor binecuvânta bisericile și străzile din jurul acestora cu apă sfințită.

În acest spirit și urmând aceleași indicații, clericii din Tbilisi și din Eparhia Zitomanilor, din Biserica Ortodoxă Ucraineană, au început să binecuvânteze străzile orașului cu apă sfințită, purtând asupra lor icoane făcătoare de minuni.

Clericii au pornit din Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi, catedrala principală a Bisericii Georgiene, călătorind mai întâi prin Piața Republicii, apoi dispersându-se spre diverse locații, trecând pe străzile orașului, după cum relatează Interpress News.

Protopopul Shalva Kekilidze, a declarat că preoții cer ajutorul Domnului pentru a proteja țara de virusul care se răspândește în întreaga lume:

„Noi, preoții, ne vom împărți în trei grupuri și vom merge în preajma tuturor blocurilor, unde vom stropi străzile cu apă sfințită. În acest fel, Îl rugăm pe Domnul Cel Preaînalt să ne protejeze țara ”.

În numele Bisericii, el a mulțumit și întregului personal medical pentru tot efortul depus.

În Eparhia Zhytomyr a Bisericii ucrainene, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicodim, clericii fac zilnic turul străzilor din întreaga eparhie, cu icoane sfințite, din diferite biserici, începând de duminică, 15 martie, așa cum relatează serviciul de presă diecezan.

Clericii slujesc paraclise speciale și citesc acatiste și rugăciuni în efortul de a proteja orașul. Potrivit eparhiei, credincioșii care s-au rugat la icoana Maicii Domnului „Balikinskaya”, în timpul unei epidemii de holeră, din 1872, au dobândit izbăvirea orașului Rozhkov de această boală. Duminică, preoții au traversat orașul purtând icoana făcătoare de minuni Maicii Domnului din Podolsk.

Ieri, aceștia au călătorit în tot orașul cu icoana Sfintei Olga, cea întocmai cu apostolii, de la biserica Sfânta Olga din Zhytomyr. Astăzi, icoanei Sfintei Olga i s-a alăturat icoana Bucuriei tuturor celor necăjiți de la Biserica Sfântul Nicolae. Mâine turul lor va fi însoțit de o icoană a Sfintei Treimi, urmând ca de joi să li se alăture o icoană a Sfântului Mucenic Anastasie din Roma, vineri o parte din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul, iar sâmbăta icoana Marelui Mucenic și Vindecător Pantelimon.

Sfinția Sa, Patriarhul Ilia al Georgiei a vorbit despre o vedenie pe care a avut-o, în urma căreia este sigur că omul va depăși epidemia provocată de coronavirus.

„Rugăm pe toată lumea să se alăture rugăciunii și postului, pentru ca Domnul să ne izbăvească de această boală distructivă!”

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU