VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: “Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii”

Autor
Ana Gheorghiu @ Familia ortodoxa
Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize
Cunoaștere, Știință și Cercetare
Familia și Viața de Familie

„Sfintele Liturghii nu trebuie să se oprească, ci să se înmulțească. Dacă cedăm aici, pier­dem lupta. Ne așteaptă oricum vremuri rele, dar, dacă cedăm aici, vor fi insuportabile”

***

„Familia ortodoxa”, nr. 135/ aprilie 2020 (format digital)

VACCINURILE ȘI PANDEMIA – De vorbă cu Dr. bioetician Virgiliu Gheorghe:

Doctor Faust în laborator, la tribuna politică sau în campanii filantropice. Vrea să genereze viață artificial, să rescrie istoria, să reinventeze realitatea, să-l oblige pe om la fericire. O fericire însă pe care i-o definește el. Asistent fidel sau muză îi este Mefisto însuși. Ce-I mână pe Doctor Faust în această goană? Plăcerile, banii, gloria? Toate acestea sunt prea puțin pentru setea-i de putere. El vrea să stăpânească angrenajele care pun în mișcare viața și moartea, să controleze tainele lumii, „semințele a toate”, „izvoarele vieții”. În fond, vrea să fie dumnezeu. La final este însă biruit de dragostea lui Dumnezeu și-și acceptă neputința. Dar omul de azi, acest Faust neobosit și însetat de putere, se va mai lăsa oare biruit de dragostea lui Dumnezeu?

Dr. Virgiliu Gheorghe, bioetician, specialist în efectele mediei audio-vizuale asupra individului și societății, ne oferă în cele ce urmează câteva chei de interpretare a crizei pe care coronavirusul a generat-o la nivel planetar. (A.G.)

 

***

—  Domnule Virgiliu Gheorghe, ce ne puteți spune despre legalizarea obligativității vaccinării, adop­tată pe 2 martie a.c. de Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților?

—  Este o nouă înfrângere suferită de poporul ro­mân. De ani buni se urmărea promulgarea aces­tei legi, dar opoziția manifestată ferm de un grup restrâns de oameni a făcut ca această inițiativă să se blocheze tot timpul la un anumit nivel. Din păcate, trebuie să observăm din nou că poporul român, ca „om recent”, dependent masiv de ceea ce se spune la televizor, nu e conștient de marile provocări, pericole sau chiar șanse pe care le are. Nu e unit și nu luptă pentru aproape nici o cauză, în afara celor sugerate de micul ecran. Mai curând este luat de valul de mentalități neomarxiste care inundă astăzi lumea prin mass-media.

— Ce legătură este între neomarxism și vac­cinarea obligatorie?

 Aceeași care există si între fascism si vaccinarea obligatorie. Orice act medical care devine obligatoriu constituie semnul apariției dictaturii. Cu alte cuvinte, această lege mar­chează intrarea într-o nouă dictatură. Iar sus­ținătorii ei, fie că o fac conștient, fie că nu, vor ajunge în situația rușilor care, înainte de 1917, mulți dintre ei boieri, au susținut din prostie comunismul și s-au trezit primii pe lista condamnărilor la moarte. Același lucru s-a întâm­plat și cu colaboratorii lui Lenin. În proporție de 80% au fost împușcări de Stalin.

Anticipând acest pericol de a fi reinstituită cândva în istorie obligativitatea unui act medical, după modelul naziștilor, la procesul de la Nürnberg a fost condamnată această le­giferare, devenind o regulă pentru toate tra­tatele internaționale semnate în a doua jumă­tate a secolului al XX-lea.

— Această lege nu ar putea avea și partea ei bună, oferind protecție suplimentară copiilor și populației României?

— În România avem, an de an, tot mai multe cazuri de cancer – și una dintre cele mai mari mortalități din lume la cancer. Ați văzut ca statul român să facă vreo anchetă pentru a determina cauzele? Ba dimpotrivă! Înaintea majorității statelor europene, statul nostru a legalizat organismele modificate genetic, a acceptat folosirea în agricultură a glifosatului – un erbicid despre care s-a demonstrat că este cancerigen – și, mai nou, luptă să implementeze cât mai repede 5G-ul, deși există extrem de multe studii serioase care arată im­pactul major pe care îl poate avea 5G-ul asu­pra sănătății umane. Acesta este motivul pen­tru care Bruxelles-ul și Elveția au declarat că amână implementarea 5G pe termen nedeter­minat. Cu alte cuvinte, 5G-ul pentru unii este bun, iar pentru alții este rău. Nu este evaluat pentru toată lumea după aceeași măsură.

Cum puteți să mă convingeți, în aceste condiții, că statul român ar fi interesat de sănătatea populației sale, în așa măsură încât parlamentarii să nu mai doarmă nopțile din cauză că vaccinul e încă opțional în România? Poate că este însă un deziderat la alt nivel, să spunem continental sau planetar, că tot se vorbește atât de mult în zilele noastre despre vaccinarea universală.

UN RĂZBOI IDEOLOGIC

—   Așadar legea obligativității vaccinării nu este decât o chestiune politică, nu una medicală sau pur financiară?

—  În urmă cu 14 ani am vrut să scriu o carte despre așa-zisa siguranță a vaccinurilor. Atunci am constatat că există sute de studii greu de contestat care dovedesc că vaccinurile cau­zează o mulțime de afecțiuni, dintre care unele foarte grave, cum sunt bolile autoimune, scle­roza multiplă sau diabetul de tip 1, însă nu sunt luate în considerație decât de foarte pu­țini oameni. Mi-am dat seama atunci că există un hiatus imens între știința fundamentală și știința de popularizare, între cercetarea medi­cală de vârf și ideologiile promovate în lumea medicală. În acest context, am realizat că ide­ologiile medicale nu sunt promovate atât prin prin dovezi științifice, cât prin prezența în mass-media și vocalitatea militanților. Așadar, este vorba de un război ideologic.

Pe urmă, de-a lungul timpului am intrat în posesia mai multor materiale, chiar declarații făcute de persoane publice ca Bill Gates, care leagă direct vaccinurile de controlul popula­ției1 – sau, mai corect, de ingineriile de redu­cere a populației globului. Cum să nu te pună pe gânduri o astfel de abordare? Doar nu sun­tem niște dobitoace care trebuie reduse pen­tru că punem în pericol ecosistemul!

Așadar, dintr-o astfel de perspectivă, mi-e teamă că vaccinul nu mai poate fi conside­rat doar o protecție suplimentară, ci o poten­țială armă îndreptată împotriva mulțimilor. Atâta timp cât prin vaccin poate fi injectată o substanță străină — viruși, proteine, metale, conservanți etc. — direct în corpul omului, acesta poate să se transforme într-o armă bi­ologică, ce poate produce mutații considera­bile în funcționarea organismului uman până la nivel genetic și epigenetic. E o chestiune pe care nu cred că o poate contesta cineva; ține de evidența științifică.

Întrebarea care se pune, în acest context, este următoarea: ce probabilitate avem ca vaccinul să nu se transforme într-o armă bio­logică, atâta timp cât ajunge în sângele a sute de milioane de oameni, unde poate produce efecte dintre cele mai diverse, pe intervale de timp de la o zi până la ani de zile? Dacă vac­cinurile ar fi fost produse în țara noastră sub protecție militară, s-ar fi putut pune altfel problema. Dar nici atunci nu ar fi fost cazul să acceptăm obligativitatea vaccinării.

Gândiți-vă, de pildă, că legile acestea nu sunt făcute numai pentru guvernarea actuală, care poate fi foarte bine intenționată. Trebuie avut în vedere că aceste legi ar putea deveni o armă de distrugere în masă în mâinile unui dictator sau ale unei dictaturi. Gândiți-vă că ar putea exista o persona non-grata – o naționalitate, cum s-a întâmplat în nazism, sau o clasă socială, cum s-a întâmplat în comu­nism -, iar prin această campanie de vaccinare obligatorie s-ar putea face o epurare etnică sau socială. De aceea, la procesul de la Nuremberg și, începând de atunci, în toate tratatele internaționale se specifică explicit că nici o proce­dură medicală – incluzând, evident, înainte de toate vaccinul! – nu poate fi obligatorie.

O URIAȘĂ MANIPULARE

—  Totuși, în cazul unei epidemii de coronavirus, ca cea pe care o traversăm acum, o campanie de vacci­nare nu ar putea fi utilă?

—  E greu de spus. Mai curând nu – și nu vorbesc de vaccinarea obligatorie neapărat. Vaccinarea presupune existența unui vaccin, însă vaccinul nu poate fi realizat într-un timp așa de scurt, în numai câteva luni, adică pe parcursul unei pandemii. De pildă, nu a apărut încă un vaccin pentru SARS, deși au trecut deja 18 ani de la apariția lui. Nici pentru MERS nu știu să fi apărut vaccinuri. Cum credeți că poate să se realizeze unul în nu­mai câteva luni pentru Covid-19? Trebuie avut în vedere că vaccinurile acestea trebuie experimen­tate mai întâi pe animale, și pe urmă pe oameni. Pe urmă, ar trebui observate efectele pe o perioadă de timp mai îndelungată pe un lot de animale și persoane umane. Abia după aceea poate fi admi­nistrat vaccinul liber celor care doresc. Altfel ne putem trezi cu efecte adverse majore, nebănuite inițial, chiar cu o afectare majoră a imunității po­pulației, care ar putea fi astfel expusă unei infectări cu alt virus, care o va putea cu adevărat decima, nu cum se întâmplă acum cu Covid-19.

— De ce credeți că noul virus nu ar pu­tea decima populația? Știrile sunt foarte îngrijorătoare.

— Sunt mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să știm că pericolul pe care îl reprezintă acest virus nu stă neapărat în agresivitatea lui, în patogenia lui, ci în contagiozitatea pe care o manifestă din cauza mai ales a timpului în­delungat de incubație. Paradoxal, pericolul constă și în faptul că 90% dintre cei bolnavi sunt asimptomatici sau cu simptome mult mai slabe decât la o gripă obișnuită. Aceștia însă, deși sunt asimptomatici, până la dezvoltarea anticorpilor transmit virusul mai departe.

Patogenia lui, arată studiile, e mai mică de­cât la SARS și MERS2. Marii epidemiologi ai lumii vorbesc deschis despre acest lucru, dar mass-media nu-i citează. Și cercetările epidemiologice demonstrează în Franța, de pildă, același lucru3. Există un articol publicat pe in­ternet în care doisprezece savanți se pronunță împotriva măsurilor exagerate care sunt lu­ate, afirmând că această pandemie nu jus­tifică riscurile pe care și le asumă statele blo­când aproape întreaga viață economică, socială, religioasă – eveniment unic în istoria omeniriiIoannidis4 este unul dintre cei mai citați epi­demiologi din lume, cu articole având cel mai mare număr de vizionări pe site-urile științifice. De asemenea, Dr. Sucharit Bhakdi5 este cel mai citat infecționist din istoria Germaniei și lista ar putea continua. Din păcate, aceste somități pălesc în fața manipulării uriașe bazate pe fake news din mass-media.

Știrile îngrijorătoare sunt nu altceva de­cât teroarea pe care televiziunea și internetul le răspândesc astăzi în lume. Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii. Astfel de evenimente planetare transmise în direct au mai fost cele organizate în jurul Revoluției române, a morții Prințesei Diana și a căderii celor două Turnuri din New York din 2001. În 1989, presa mondială nu se sfia să afirme că la Timișoara au murit 60.000 de oameni, deși erau sub 100.

„MAJORITATEA CELOR CARE MOR NU MOR DE CORONAVIRUS”

—  Nu credeți însă că este și o doză de adevăr în ceea ce se transmite? Nu este adevărat că asistăm la o tragedie planetară?

—  Dacă nu este numai adevăr, atunci este cu si­guranță minciună. Minciuna amestecată cu adevărul îi pervertește firea acestuia, transformându-l într-o minciună desăvârșită.

În primul rând, bombardamentul mediatic cu știri „la foc continuu” privind pandemia este prima manipulare. Și asta pentru că oame­nii ajung, fără să vrea, să exagereze pericolul. În urma căderii Turnurilor din 11 septembrie 2001, studiile au arătat că cei care au văzut la televizor evenimentul au fost mai mult expuși declanșării șocului post-traumatic – o patolo­gie extrem de periculoasă -, cu mult mai mult decât cei care fuseseră martori oculari ai explo­ziei. Acest val de teroare pe care îl împrăștie mass-media în lume va face mai multe victime decât însuși virusul. De fapt, acesta este virusul cel mai periculos. Aud chiar și în familia mea de persoane care au zilnic câteva atacuri de pa­nică. Nu mai pot respira bine, se simt conti­nuu deprimați și deznădăjduiți. Credeți că lu­crul acesta va avea un impact pozitiv asupra sănătății populației? Stresul produce inflamație și inhibă imunitatea, ceea ce va conduce la o eventuală contaminare a unei forme foarte se­vere a bolii. Oricum, bolile cronice se agravează în această perioadă. Numai și pentru acest stres, mortalitatea de diferite boli în rândul popula­ției va creste semnificativ.

Pe de altă parte, se scurg în mass-media, pe internet sau la televiziune, manipu­lări odioase. De pildă, a circulat o imagine cu o biserică plină de sicrie. Se vorbește des­pre stadioane pline de morți etc. Pe urmă, se constată că una dintre cele mai uzitate foto­grafii cu biserica plină de sicrie era, de fapt, o poză făcută în 2013, în urma naufragiului de la Lampedusa, Italia6. Celelalte fotografii cu multe sicrie în biserică se explică prin fap­tul că toți cei declarați morți de coronavirus nu mai sunt îngropați, ci arși în crematoriu. Dar în Italia, țară catolică, practica arderii morților nu este atât de dezvoltată, așadar, crematoriile existente nu au posibilitatea să ardă toți morții, căci acum toți cei contami­nați intră în această contabilizare. Astfel că toți morții din întreaga regiune sunt adu­nați într-una sau două biserici și trebuie să aștepte la rând la crematoriu. Astfel se ex­plică una sau două biserici cu multe sicrie. Celelalte sunt, bineînțeles, goale. Acest amă­nunt scapă presei. În schimb, imaginea cu numărul imens de sicrie într-o singură bise­rică șochează emoțional.

Iată, de pildă, o știre de acum trei zile, probabil reprodusă din presa internațională: „Bisericile din Italia sunt pline cu sicriele ce­lor morți din cauza COVID-19. Armata a intervenit pentru a transporta cadavreleDeci nu sunt toate bisericile, ci doar una sau două biserici, unde se adună toți morții care așteaptă la rând la crematoriu.

Personal, am sunat mai multe persoane din Nordul Italiei, din „zona roșie”, și am întrebat de morți. Cu excepția unuia singur, care nu ieșise din casă de mai multă vreme, toți ceilalți mi-au spus că nu au auzit de morți în biserici. Doar de una-două persoane care s-ar fi îmbolnăvit. Un preot din Milano mi-a povestit, cu temerea că nu o să-l cred, despre faptul că nu a auzit și nu a văzut nici un mort de coronavirus. În biserici îmi spunea că nu sunt deloc morți. Despre români, care sunt totuși milioane în Italia, nu a auzit nimeni să fi murit vreunul [la data la care a fost realizat interviul – n.n.]. Cu o excepție. Părintele din Milano îmi spunea despre un român de la el din parohie care, după trei ani de boală gravă de plămâni, slăbise 45 de kilograme, iar în ul­timele trei luni fusese în stare critică ventilat în spital. Murise de câteva zile și a fost pus pe lista celor morți de coronavirus, lucru care i-a revoltat pe cei apropiați.

— Totuși nu putem nega că este un număr mare de morți!

— Un număr mare poate fi, dar nu sem­nificativ mai mare comparativ cu cifrele de anul trecut, pe vremea aceasta. Pentru că ma­joritatea celor care mor nu mor de coronavirus, ci doar sunt depistați ca fiind infec­tați. A fi infectat nu este același lucru cu a fi bolnav. De altfel, în acest punct, dr. doc­tor Sucharit Bhakdi, Director al Institutului de Microbiologic și Igienă Medicală, într-o scrisoare adresată Cancelarului Germaniei, observă această manipulare a datelor prin in­cluderea între cei morți de coronavirus si a celor care au fost numai depistați pozitiv cu coronavirus, nu numai a celor a căror moarte a avut drept cauză principală infecția cu coro­navirus. Cu alte cuvinte, această manipulare violează, după cum spune dr. Bhakdi, însuși principiul de bază al infecțiologiei: doar când se poate stabili în mod cert că un agent a jucat un rol semnificativ în boală sau moarte poate fi pus un diagnostic”7. Principiul acesta este încălcat acum în întreaga lume. De peste tot aud de oameni revoltați că părinții sau bunicii lor au fost incluși între morții de Covid-19, în condițiile în care ei sufereau și muriseră de cu totul altă boală, dar au fost depistați înainte sau după moarte ca fiind infectați cu coronavirus8.

O PANDEMIE ANTICIPATĂ?

—  Dacă este un virus cu o patogenie scăzută, după cum spuneți, cum explicați îmbolnăvirea oameni­lor tineri și chiar existența lor printre cei morți din cauza acestui viruși?

—  Într-adevăr, un studiu recent publicat în re­vista The Lancet arată că rata de mortalitate la co­pii și adolescenții sub 16 ani este de 0,0016%9, și puțin mai mare, dar nesemnificativă, până la 40 de ani. Asta arată că patogenia este redusă. Dar există, după cum spuneți, și cazuri de mor­talitate la vârste în jurul a 40 de ani, de pildă. Cauza? În primul rând, cred că principala ca­uză este tocmai vaccinarea în discuție. Știați că în Nordul Italiei, în regiunea Lombardiei – exact zona în care avem cele mai multe cazuri grave de coronavirus – au existat cel puțin două mari campanii de vaccinare desfășurate în lunile decembrie și ianuarie? Într-una dintre ele s-a administrat vaccinul împotriva a trei tulpini de influenza. Dar acest vaccin crește cu 36% rata de infectare cu coronavirus10!

Pe de altă parte, regiunea este una din­tre cele mai poluate din Europa. Așa se ex­plică rata mare de îmbolnăviri în această zonă, complet diferită de cealaltă parte a Italiei. Regiunea Lombardiei este și cea mai dezvoltată, deci cea mai bine medicalizată, așa că una dintre ipoteze ar putea fi că tocmai medicalizarea prost înțeleasă a dus la situația aceasta. Trebuie însă să subliniez fap­tul că nici pe departe morții de coronavirus nu sunt atât de mulți. Poate doar în jurul de 10% din decesele anunțate în mass-media sunt reale [din cauze directe de COVID, iar nu doar raportate astfel – n.n.]. E foarte puțin probabil ca rata de­ceselor să depășească de trei ori pe cea înregistrată în Wuhan. Asta nu înseamnă însă că nu sunt foarte multe îmbolnăviri, din moti­vele expuse anterior.

Epidemia aceasta este una extrem de ciu­dată. S-a și scris, de altfel, despre posibilita­tea ca acest virus să fi fost modificat genetic în laborator. Cunosc cel puțin trei surse din zona științei și a politicii care au susținut cu fapte acest lucru. Poate fi adevărat, poate nu. Pentru mine, nici nu este atât de important. M-au pus pe gânduri însă câteva fapte. În anul 1981 (este vorba de ediția din 1996 a romanului – n.n.), se vorbește într-un roman thriller despre o epidemie generată de un vi­rus apărut chiar în Wuhan, China, care se va răspândi în întreaga lume (!). Pe de altă parte, însuși Bill Gates, „tătucul programelor de vaccinare” – „tătucul” cel văzut, bineînțeles – declara, la sfârșitul anului 2019, chiar înainte de declanșarea epidemiei, într-un documen­tar difuzat în cadrul seriei „Explained” de pe Netflix12, că există probabilitatea apariției unui virus într-o piață din China, care se va răspândi în toată lumea.

De asemenea, în octombrie 2019, cinci­sprezece oameni de afaceri, oficiali guverna­mentali și specialiști în Sănătate au făcut o simulare pentru cazul în care un virus, nu­mit ,,2019-nCoV” (!), va contamina lumea, pornind de undeva din Brazilia. Simularea numită „Event 201 a ajuns la concluzia că în 6 luni va fi contaminată o bună parte a populației de pe glob, iar în 18 luni se va ajunge la 65 milioane de morți. Simularea a fost organizată de „Johns Hopkins Center for Health Security”„World Economic Forum” și „Melinda Gates Foundation”13. La întâlnire a participat și un cercetător chi­nez, George F. Gao, Directorul General al Centrului de Prevenție și Control al Bolilor din China și Președintele Institutului de Microbiologic al Academiei chineze, unul dintre cei mai mari specialiști în viruși ai lu­mii. Tot în China, în luna septembrie 2019 a avut loc în Wuhan un exercițiu militar, simularea unei reacții la o posibilă infec­tare cu un coronavirus14. China, de altfel, este unul dintre marii câștigători de pe urma pandemiei, căci, ca o consecință a acesteia, au căzut la Bursă acțiunile companiilor oc­cidentale, și astfel statul chinez le-a cumpă­rat la nici un sfert din prețul lor, devenind majoritar. Așa au fost expropriate mari fabrici occidentale care aveau unitățile de producție acolo – desigur, nu toate, ci probabil doar cele care trebuia.

Așadar, pandemia a fost cel puțin antici­pată, după cum rezultă din evenimentele pre­cizate anterior. Dincolo de pericolul pe care acest virus îl reprezintă – iar studiile spun că nu este atât de mare pe cât se spune în presă –, cred că această pandemie va conduce la declanșarea unei crize mondiale, economice și chiar politice fără precedent. Iar criza, ca orice criză, va conduce la schimbări majore în ordinea mondială.

SUB TEROARE MEDIATICĂ

— Așadar, pandemia ne va duce în criza economică?

— Nu pandemia, ci măsurile pe care pandemia le justifică. Vă dați seama ce înseamnă un blocaj al celei mai mari părți ale economiei unei țări sau a unui continent? În statul global suntem mult prea legați unii de ceilalți ca unda acestui șoc să nu se transmită în întreaga lume. Suntem, prac­tic, martorii unui experiment la nivel planetar, în două-trei luni, un număr semnificativ al pro­ducătorilor sau investitorilor mici și mijlocii va fi în faliment. Numai în România se estimează cam două milioane de șomeri, cel puțin. Vor scădea salariile și nivelul de trai. Probabil că va scădea prețul la imobiliare, dar vor crește anu­mite prețuri al bunurilor de larg consum.

— Cine va câștiga de pe urma crizei?

– Toată lumea va pierde, per ansamblu, însă se vor redistribui serviciile și bogățiile tot în favoarea marilor corporații și bănci. Astfel se vor acoperi și marile deficite financiare pe care le-a alimentat industria de consum și di­vertisment în ultimele decenii.

— De ce credeți că lumea nu protestează?

— V-am spus. Populația trăiește la ora aceasta sub teroare. Teroarea mediatică! În România, de pildă, numai pe timpul bombar­damentelor mai erau oamenii atât de speriați și izolați în case. Oamenii nu realizează că, proporțional cu timpul alocat știrilor, crește și efectul emoțional, probabilitatea traumei. Va fi greu, sau imposibil, să mai gândească altfel realitatea de cum o percep la televizor sau pe rețelele de socializare, căci șocul trauma­tic blochează rațiunea și întipărește cu putere mesajul în subconștient. De ce ar protesta? Mai curând, vor protesta împotriva celor care ies pe stradă să-și rezolve problemele. Nu e ușor să ții o lume în casă. Lucrul nu poate fi explicat decât de această imensă spaimă.

— Vă așteptați, așadar, să urmeze o perioadă de recesiune?

 Nici asta nu mi se pare cel mai grav lu­cru. Mai mult trebuie să ne preocupe fap­tul că se vor face presiuni asupra Bisericii, în sensul încetării slujbelor și restrângerii liber­tăților, lucru pe care îl vedem deja că se în­tâmplă. Gândiți-vă că Sfintele Liturghii sunt bătăile de inimă ale lumii creștine, ale ome­nirii în ansamblul ei. Ele ne țin pe o linie de plutire. Dacă ele se opresc, lumea își va pierde sensul existenței și probabil că așa se va apropia sfârșitul. Sau poate că a venit vre­mea să ne coborâm din nou în catacombe. Sfintele Liturghii nu trebuie să se oprească, ci să se înmulțească. Dacă cedăm aici, pier­dem lupta. Ne așteaptă oricum vremuri rele, dar, dacă cedăm aici, vor fi insuportabile, încât mulți nu vor mai vrea nici să trăiască. Avem o mare responsabilitate.

Vaccinarea obligatorie mi se pare, de ase­menea, un mare pericol. Gândiți-vă că ar îndrăzni cineva să refuze. Va fi ostracizat, și chiar închis. De asemenea, din punct de vedere biologic, prin această campanie de vac­cinare chiar se va putea răspândi o afecțiune ce va face sensibil organismul uman la anumiți viruși care, pe viitor, vor fi putea fi mortali pentru mulți dintre cei vaccinați. Bill Gates deja susține că va trebui interzisă circulația ce­lor care nu vor avea certificate de vaccinați15. Pe urmă, să vedeți pandemii și mortalitate! Ce ni se întâmplă acum, în această perspectivă, nu e decât o repetiție generală.

„OCHI AU ȘI NU VOR VEDEA”

—  Ce putem face, în aceste condiții?

— În primul rând, să ne punem nădejdea în Dumnezeu. Din punct de vedere duhovni­cesc, cei cu adevărat credincioși vor ieși mai întăriți din aceste încercăriVa fi, desigur, o cernere. Iar din punct de vedere medical, cred că trebuie să ne schimbăm stilul de viață, să facem mai multă mișcare, să consumăm alimente care să ne aducă un plus de vitamine și enzime, să consumăm suplimente precum vitaminele C, D, A, Seleniu si Zinc, care ne întăresc imunitatea. Dar temeiul trebuie să ne fie în Dumnezeu. El îngăduie toate aces­tea pentru păcatele noastre, pentru lenevia, uitarea și neștiința la care am ajuns ca urmare a adâncirii într-un mod de viață departe de Evanghelia lui Hristos. Asta înseamnă să nu ne mai închinăm ecranelor, să nu mai cre­dem ce se spune în mass-media, aservită as­tăzi aproape în totalitate stăpânitorilor lumii, adică tocmai celor ce ticluiesc aceste planuri. Restul, mila Domnului!

— Nu ar putea fi socotite toate acestea drept „teorii ale conspirației”?

— Desigur, mulți dintre cei care au creierele spălate după zecile de mii de ore petrecute în fața ecranelor chiar așa vor gândi. Mai este însă ceva: ne este frică să recunoaștem adevă­rul, pentru că asta presupune o criză a schim­bării vieții noastre, lucru pe care mulți nu și-l pot asuma, de frică să nu-și piardă confor­tul, chiar și dacă este vorba numai de confor­tul mental. Pe astfel de oameni și pe o astfel de mentalitate se construiește Noua Ordine Mondială. Dar, indiferent dacă ei cred sau nu, dacă aceste lucruri se vor întâmpla va fi cea mai bună dovadă că, într-adevăr, în spa­tele evenimentelor stă o conspirație. Altfel, cum puteți explica nașterea pandemiei exact în Wuhan – lucru anticipat în acea carte de ficțiune publicată în anul 1981 -, sau cum puteți explica faptul că Bill Gates vorbește despre această pandemie chiar cu câteva luni înainte ca ea să se declanșeze? Să-l credem profet? Din păcate, se adeveresc tot mai mult cuvintele Psalmistului: „ochi au și nu vor ve­dea, urechi au și nu vor auzi” Psalmi 113:13-14.

— Un cuvânt de nădejde aveți pentru noi?

— Desigur, deznădejdea nu este de la Dumnezeu. Trebuie să înțelegem că a venit vremea să ne maturizăm duhovnicește, pen­tru că va fi nevoie să dăm mărturie. Să ne bu­curăm, totodată, că cercetarea lui Dumnezeu va fi peste lume și că de aici va ieși ceva bun, mai ales că toate aceste greutăți au fost profe­țite de atâtea și atâtea ori. După cum spunea Sfântul Paisie Aghioritul, „mulți sfinți ar fi vrut să trăiască în vremea noastră pentru a se încununa si mai mult”. Numai acest cuvânt și cred că trebuie să ne fie de ajuns!

***

NOTE:

https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero/ transcript?language=en

https://www.preprints.org/manuscript/202003-0001/v1

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924857920300972

https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus- pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/

https://www.activenews.ro/externe/Prof.-Dr.-Sucharit-Bhakdi-scrisoare-deschisa-catre-Cancelarul-Germaniei-Angela-Merkel-Nu-re-strangeti-viata-publica-160806

https://www.tellerreport.com/tech/2020-03-19—please-note–this-photo-does-not-show-an-alignment-of-coffins-in-italy-.S14DCfW8L.html

https://www.lapresse.ca/international/europe/201410/03/01- 4805922-2000-migrants-secourus-en-deux-jours-alors-que-lampedu-sa-se-souvient.php

7. https://www.activenews.ro/externe/Prof.-Dr.-Sucharit-Bhakdi-scrisoare-deschisa-catre-Cancelarul-Germaniei-Angela-Merkel-Nu-re-strangeti-viata-publica-160806

https://www.antena3.ro/actualitate/nepoata-roman-coronavirus-dezvaluiri-e-vorba-de-manipulare-564884.html

9  https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30243-7/fulltext

10 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X19313647

11  Dean Koontz, The Eyes of Darkness, Pocket Books, United States, 1981.

12  TheNextEpidemic, „Explained”, Netflix, 7 noiembrie 2019.

13 https://futurism.com/neoscope/recent-simulation-coronavirus-killed-65-million-people

14 https://www.tgcom24.mediaset.it/mondo/coronavirus-quella-strana-esercitazione-militare-a-wuhannel-settembre-2019_15064363-202002a.shtml

15 https://www.ted.com/talks/bill_gates_how_we_must_respond_to_the_coronavirus_pandemic

Material realizat de Ana Gheorghiu

Articole Recente
 • 14 hours ago
  „Am fost surprins să constat cât de puțin știe lumea românească despre «Talmud». Aproape nimic! Cu gândul bun că această situație s-ar putea repara nițel prin publicarea unei cărți, am tipărit, în românește, «Talmudul – Cartea sfântă a evreilor». O bună ocazie oferită curioșilor de a înțelege de ce Talmudul este considerat cea de-a doua carte sfântă a evreilor, prima fiind Biblia.”, spune Teșu Solomovici. Evreul Teșu pare plin de bune intenții când încearcă să ne prezinte Talmudul pe înțelesul nostru, adică tradus în limba română. În viziunea sa, învățăturile Talmudului sunt un adevărat îndreptar de comportament pentru membrii „poporului ales”. Bineînțeles că pozitive în totalitate.
 • 1 day 5 hours ago
  Purtarea pe termen lung a măştii de protecţie poate duce la hipoxie cerebrală care are drept efect somnolenţă, oboseală, pierderi de memorie şi randament scăzut la locul de muncă. De două luni de zile, românii sunt obligaţi prin lege, să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport ca măsură de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus.
 • 1 day 5 hours ago
  Scene fără precedent au avut loc la Constanța, unde poliția a intrat peste slujba ținută de ÎPS Teodosie și i-au scos pe credincioși ca să îi amendeze. În urma acestui incident, arhiepiscopul Tomisului i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îl atenționează că România ar putea repeta evenimentele din Decembrie 1989. ÎPS Teodosie îi scrie premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”
 • 1 day 14 hours ago
  Vaccinul antigripal – cui foloseşte? În fiecare toamnă, ne este dat să auzim aceleaşi avertismente parcă apocaliptice, despre o gripă, “mai veche” sau “mai nouă”, menite să ne sperie şi să ne vaccinăm de îndată cu toţii. În mod intenţionat este provocată o adevărată isterie în masă. Este imposibil să nu observăm la aceşti “agitatori” un dor de pandemie… Până la urmă ea chiar a venit, spun ei… Dacă nu au putut convinge populaţia cu gripa aviară, au reuşit (în parte) cu cea porcină. Ni se vorbea despre posibile victime, folosindu-se cifre cu multe zerouri dar au rămas din nou doar zerourile…, bani aruncaţi pe geam şi spaimă între oamenii de rând. Au fost însă şi oameni fericiţi – producătorii de vaccinuri.
 • 1 day 14 hours ago
  "Noi susţinem că poporul românesc nu se va putea dezvolta ca popor românesc decît păstrînd, drept baze pentru dezvoltarea sa, tradiţiile sale istorice astfel cum ele s-au stabilit în curgerea vremilor; cel ce e de o altă părere, s-o spună ţării! Suntem români şi punctum. Noi susţinem că e mai bine să înaintăm încet, dar păstrînd firea noastră românească, decît să mergem repede înainte, dezbrăcîndu-ne de dînsa prin străine legi şi străine obiceiuri…
 • 1 day 16 hours ago
  Aceasta a trăit pe vremea împăratului Maximian, prin anii 304, şi se trăgea din cetatea Alexandriei, fiică fiind unui principe care se numea Consta. Era foarte frumoasă şi înaltă la trup, având ca la optsprezece ani. Aceasta a învăţat desăvârşit toată învăţătura şi ştiinţa grecească şi latinească, citind pe Homer şi pe Virgiliu, marele poet al latinilor, pe Asclepios şi pe doctorii Hippocrat şi Gallin, pe filosofii Aristotel şi Plato, pe Filistion şi Evsevie, şi învăţătura cea tainică a marilor magi (astronomi) Ianni şi Iambri, pe a lui Dionisie şi profeţiile Sibilei. A învăţat ea încă şi tot meşteşugul ritoricesc (al grăirii frumoase), cât se afla pe atunci în lume. Deci nu numai acestea, ci şi multe alte limbi şi dialecte ale multor neamuri cunoştea.
 • 1 day 17 hours ago
  Cred că cele trei culori ale poporului nostru pot exprima Marea Veste a religiei creștine "Ic XC NI KA", "Iisus Hristos Biruitorul" morții, prin jertfa pe Cruce. Așa îmi imaginez eu un tricolor al Romaniei crestine. Sângele martirilor pentru credință și pentru libertate natională udă pământul patriei, pe cerul albastru este înscris semnul biruitor al Crucii, iar în inimile noastre, cu litere de aur, cuvintele mântuitoare ale biruinței lui Hristos asupra răului și mortți. Respectul pentru cele trei culori naționale este intact și chiar ordinea expunerii lor (rosu, galben si albastru) corespunde descrierii Constituției, numai modul de ordonare este diferit (nu este de la stanga la dreapta, ci din exterior spre interior).
 • 1 day 17 hours ago
  Într-un articol recent, Dr. Michael Yeadon, care „a petrecut peste 30 de ani conducând cercetări în domeniul medicamentelor(pentru alergii și probleme respiratorii) în unele dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume” și s-a retras de la Pfizer având cea mai înaltă funcție de cercetare în acest domeniu, a scris: ”Nu este absolut nicio nevoie de vaccinuri pentru eradicarea pandemiei. Nu am auzit niciodată asemenea prostii privind vaccinurile. Nu vaccinați persoanele care nu sunt expuse riscului unei boli. De asemenea, nu vă propuneți să planificați vaccinarea a milioane de oameni sănătoși cu un vaccin care nu a fost testat pe subiecți umani.  
 • 1 day 17 hours ago
  După ce marți judecătorii Tribunalului Constanța au analizat procesul în care Arhiepiscopia Tomisului cere suspendarea Hotărârii CJSU Constanța de împiedicare a pelerinajului la Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei” din județ pentru credincioșii care nu au domiciliul/reședința în localitatea din apropierea acesteia, iar o decizie judecătorească în speță e așteptată miercuri la ora 9:30, ÎPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a fost invitat marți seară timp de două ore în emisiunea „La școala vieții”, moderată de pr.
 • 2 days 9 hours ago
  DEȘI AU FOST SCRISE CU MULT TIMP ÎN URMĂ,ASTĂZI  VEDEM CĂ ELE ÎNCET ÎNCET SE ÎMPLINESC.  RUGAȚI-VĂ CA BUNUL DUMNEZEU SĂ MAI LUNGEASCĂ ACEST TIMP CA SĂ NE PUTEM ÎNTĂRI ÎN CREDINȚĂ,CĂCI VREMURI GROAZNICE NE AȘTEAPTĂ.   
 • 3 days 10 hours ago
 • 3 days 11 hours ago
  Expert medical de frunte din Canada indignat de răspunsul guvernului la  COVID “V-aş aminti că, utilizând propriile statistici ale provinciei, riscul de deces sub 65 de ani este de unul din 300 000. Unul din 300 000. Ar trebui să vă potoliţi!.” By Children’s Health Defense Global Research, November 19, 2020
 • 3 days 11 hours ago
  O instanță de apel portugheză a decis că testele PCR nu sunt fiabile, și că este ilegală punerea în carantină a persoanelor, numai în baza unui test PCR. Instanță portugheză hotărăște că testele PCR nu sunt fiabile și sunt ilegale pentru a pune persoanele în carantină Instanța a declarat că fiabilitatea testului depinde de numărul de cicluri utilizate, și de încărcătura virală prezentă. Citând pe Jaafar și colab. 2020, instanța concluzionează că
 • 3 days 11 hours ago
  „Legea epidemiei” i-ar fi conferit guvernului danez puterea de a adopta măsuri obligatorii de carantină, împotriva oricui este infectat cu o boală periculoasă, dar a fost partea despre vaccinări care a provocat cea mai mare revoltă. „Autoritatea daneză pentru sănătate ar putea defini grupuri de persoane care trebuie vaccinate pentru a izola și elimina o boală periculoasă” -  relatează publicația The Local. „Oamenii care refuză cele de mai sus pot – în unele situații – să fie constrânși [la vaccinare] prin forță fizică, cu ajutorul poliției.”
 • 3 days 11 hours ago
  Printre cele mai tulburătoare predici ale Părintelui Arhimandrit Ghelasie Țepeș, trecut la Domnul în condiții suspecte, care sunt acum investigate, este și cea din 29 martie, la scurtă vreme după intrarea României în Stare de Urgență și închiderea bisericilor. Din informațiile parvenite redacțiilor, Părintele Ghelasie a fost tratat de COVID cu medicamente foarte puternice deși testul făcut a fost NEGATIV. Medicii din Târgu Mureș care au declarat decesul Părintelui de 58 de ani sunt acum anchetați de poliție.
 • 1 week ago
  Troparul, glasul 1: Mărturisitorii cei adevăraţi ai lui Hristos cu vitejie au stat împotriva uneltirilor satanei, şi nici prigoana, nici temniţa, nici chinurile, nici lanţurile nu i-au spăimântat, ci cu putere de sus credinţa şi neamul românesc au păzit. Pentru rugăciunile lor, Hristoase Dumnezeule, mântuieste sufletele noastre. Condacele şi Icoasele
 • 1 week ago
  Fiind pusa in mijlocul Bisericii, Sfanta Icoana a „Adormirii Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu” preotii stau imprejur, imbracati in toate podoabele preotesti; iar cel mai mare, luand cadelnita si cadind in cruce inaintea Icoanei, incepe a canta acest tropar pe glasul al cincilea (Acolo unde se va afla Epitaful Adormirii sa se urmeze dupa tipicul aflat la sfarsitul acestui Prohod)
 • 1 week 1 day ago
  Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugându-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente" ca a racit... Dupa ce i-am dat lingurita de siropel Panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact lânga perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult. Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
 • 1 week 1 day ago
  O femeie care era profesoară,a venit nervoasă de la școală. Se certase cu directoarea, care îi ceruse să pună note mari unui elev foarte slab la învățătură. Femeia nu a acceptat așa ceva. Când a intrat în casă, a început să se răstească la soțul ei. Acesta tăcea și nu o contrazicea. La un moment dat, femeia a început să îl certe că nu cumpărase fructe pentru copii. Bărbatul simți că i se urcă sângele în cap.
 • 1 week 1 day ago
  Dumincă am fost chemat, de către părintele stareţ Andrei de la Mînăstirea Dervent, la solicitarea şi cu binecuvîntarea IPS Arhiepiscopul Teodosie, să ajut la deshumarea rămăşiţelor pămînteşti ale părintelui stareţ Elefterie. Cel care este ctitorul acestui sfînt lăcaş va fi depus, după spălarea şi cinstirea osemintelor sale, într-o criptă din noua biserică a mînăstirii. Se afla îngropat undeva în spatele bisericii vechi de la Dervent, iar această acţiune de mutare a mormîntului său s-a făcut în prezenţa şi la dorinţa strănepoţilor (după fraţi) ai părintelui Elefterie.
 • 1 week 1 day ago
  V-am spus: să ştii să mori. Că sigur vei învia în fiecare zi. Că viaţa înseamnă moarte continuă, apărând Adevărul. Nu apărăm un cozonac frumos de Paşte. Apărăm adevărul, care reprezintă Biserica şi veşnicia, Creatorul! Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Apărăm adevărul. Adevărul este singurul care odihnește. Dacă nu ești in Adevăr, nu ești în Dumnezeu! Și e numai Unul Adevarul: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Ce putem ciunti din Adevăr? Dumnezeu vrea pace mai mult decat oricine, dar nu cu dracul. Ce intâlnire are Adevărul cu neadevărul? Murim pentru Adevăr, asta să facem. Nu se pune problema.
 • 1 week 2 days ago
  Despre Sfântul Cuvios Nichifor Leprosul mai nimeni dintre credincioșii români nu cunoștea ceva. Dar, odată cu pandemia de Covid-19, sfântul a apărut unor creștini din Grecia și Bulgaria spunându-le: „Dacă cineva se va îmbolnăvi, să se roage mie, iar eu îl voi vindeca. Nu vă temeți! Va trece.” Şi în Romania au apărut ştiri şi filmuleţe despre acest sfânt. Am aflat mai apoi despre viaţa acestuia, i-am cunoscut Paraclisul şi Acatistul său. Iar de curând biserica Şerban Vodă are o icoană a Sfântului Nichifor Leprosul. Dar cine este acest cuvios?
 • 1 week 3 days ago
  Adevăratul post este sufletesc: reținerea cu orice chip de la a nu mai judeca, a nu mai vorbi de rău – un lucru atât de grav şi care se face atât de uşor. Am îndrăznit să afirm că cei mai mulți în iad sunt cei care vorbesc de rău - Biserica îi încadrează la ucidere morală. A desființa un om pe care Hristos l-a restaurat prin sânge e foarte grav. Părintele Arsenie Papacioc
 • 1 week 4 days ago
  Din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, capitolul 22 , versetele 10-21
 • 1 week 4 days ago
  Care păstor hrăneşte oile sale cu mădularele lui? Nu ne dă Hristos apă de izvor, ci sânge viu, care nu-i simbol al morţii, ci pricină a vieţii. Să bem toţi dintr-un singur potir - să devenim un singur trup cu Hristos prin Împărtăşire. Sf. Ioan Gură de Aur
 • 1 week 4 days ago
  Este foarte comod să te minți că și cei de alte religii se mântuiesc. Nu mai trebuie să fii creștin mărturisitor. Dar atunci, de ce S-a mai jertfit Hristos? Nu tocmai ca să elibereze pe om din robia satanei, tatăl minciunii? Și, acceptând că și minciuna mântuiește, nu consimt, de fapt, la lucrarea satanei? Sfântul Iustin Popovici
 • 1 week 4 days ago
  Mucenicul Tău, Doamne, Mina întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a luat de la Tine, Dumnezeul nostru, că având puterea Ta, pe chinuitori a învins, zdrobit-a și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Condac 1: Folositor și ajutător mare te-ai arătat lumii în primejdii, mucenice, că pe mulți i-ai izbăvit de pagube: furii urmărind, pierderile depărtându-le și celor ce aleargă la tine cu credință, împlinind cererea lor; pentru aceasta te rugăm, fii milostiv și nouă care îți cântăm: bucură-te Sfinte Mare Mucenice Mina, mult-pătimitorule. Icos 1:
 • 1 week 4 days ago
  Cele opt gânduri din care vine tot ce-i rău şi din care omul nostru lăuntric se îmbolnăveşte adânc şi de moarte sunt următoarele: lăcomia pântecelui, curvia, iubirea de arginţi, mânia, întristarea nepotrivită, trândăvirea, slava deşartă, trufia. Tocmai acestea poartă război cu fiecare om.
 • 1 week 4 days ago
  Condac 1: Glasul al 8-lea: Apărătorule cel mai mare și Doamne, Biruitorul iadului, izbăvindu-ne de moartea cea veșnică, cele de laudă aducem Ție noi, robii Tăi și zidirea Ta. Ci, ca Unul ce ai îndurări nenumărate, de toate nevoile ne izbăvește pe noi, care-Ți cântăm: Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne! Icos 1:
 • 1 week 4 days ago
  Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, și Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
 • 1 week 5 days ago
  „Crăciunul este o sărbatoare a bucuriei şi veseliei. Dacă Naşterea Domnului e o sărbătoare a bucuriei, de ce s’a rânduit ca ea să fie precedată de post? Şi nu e vorba de un post mărunt, de câteva zile, ci de unul care durează nu mai puţin de şase săptămâni, şi într’o perioadă în care nu sunt la îndemână nici verdeţuri şi nici fructe proaspete. Dacă ne gândim bine, postul Sfintelor Paşti îşi are un rost bine lămurit: Învierea Domnului a fost precedată de patimile, răstignirea şi moartea Sa, evenimente care cer o participare de doliu.
 • 1 week 5 days ago
  Biserica Ortodoxă Română cedează presiunilor Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România și îl marginalizează pe Mircea Vulcănescu, intelectual interbelic profund creștin, ale cărui scrieri despre filozofia religiei au fost pilde pentru generații de slujitori ai acestei biserici. Recent, parohiile și mănăstirile din județul Vâlcea au primit niște adrese prin care, pe scară ierarhică, li se recomandă ca în activitatea lor „să se țină cont de obligația legală ca eventualele referiri la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se face referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filozofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”.
 • 1 week 5 days ago
  Nu există relație între rău și bine. Mântuitorul zice “Să-mi dai toată fìința ta!” Dracul zice: „Mie să-mi dai numai un deget” - ca prin asta el te stăpânește cu totul și deja e pe lângă tine.
 • 1 week 5 days ago
  Să nu-ți fie frică de gripa purtată de aer, nici de tusea vecinului, nici de strănutul aproapelui, să nu-ți fie frică de niște mâini murdare, care se apropie de tine, să nu te îngrozești de vestea unei boli, ci să-ți fie frică doar de moartea fără Dumnezeu. Pentru că suntem cu toții datori cu o moarte, chiar dacă ne vom spăla pe mâini și vom schimba masca la 5 minute, chiar dacă vom mânca doar bio, tot spre moarte ne îndreptăm, dar o moarte cu sufletul curățit de Hristos este o trecere lină spre un liman mai bun, unde Bisericile nu se închid niciodată, unde lacrimi nu mai sunt și unde alții nu-ți vor falimenta munca de o viață printr-o lege.
 • 2 weeks 2 days ago
  Stimate cancelar dr. Merkel, Noi, semnatarii, suntem medici din toate domeniile asistenței medicale, care deservim oamenii în cabinete și clinici de zeci de ani. În acest timp, am asistat la mai multe infecții sezoniere în Germania, cele mai multe dintre ele având condiții mult mai severe și semnificativ mai multe decese, comparativ cu cele înregistrate în ianuarie 2020 și până în prezent, din cauza COVID și a complicațiilor generate de acest virus. Împreună servim cca. 70.000 de oameni.
 • 2 weeks 2 days ago
  În calitate de epidemiologi ai bolilor infecțioase și oameni de știință cu specializare pe sănătatea publică, suntem foarte îngrijorați în legătură cu impactul nociv pe care actualele politici COVID-19 îl au asupra sănătății fizice și psihice. Recomandăm o abordare pe care o numim Protecție Concentrată.
 • 2 weeks 3 days ago
  Trăind ca un înger în trup și iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul și milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulți la Hristos, revărsând în jurul lui pacea, bucuria și lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia și odihnea pe toți care veneau la chilia lui. Condac 1: Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!
 • 2 weeks 4 days ago
  Acest sfânt, unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Biserica Greciei în acest secol, s-a născut în anul 1846, în Selivria Traciei, din Părinți săraci, dar foarte evlavioși. Din botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se din pruncie de o aleasă educație creștinească. După primii ani de școală, Anastasie este trimis să învețe carte la Constantinopol, unde studiază teologia și scrierile Sfinților Părinți. Aici sufletul său începe să-L descopere pe Hristos în inima sa prin rugăciune, prin citirea cărților sfinte și prin cugetarea la cele dumnezeiești.
 • 2 weeks 4 days ago
  Sfântul Alexandru, Patriarhul Constantinopolului, apărător al credinței ortodoxe, a primit poruncă de la împărat să slujească cu ereticul Arie. A plâns patriarhul toată noaptea și L-a rugat pe Dumnezeu: ia-mă, Doamne, de pe pământ, ca să mor ortodox. Mai bine mort, decât eretic împotriva Fiului Tău iubit. Dimineață, Patriarhul plin de lacrimi, privea suita enormă a ereticului alexandrin, cum venea spre Catedrala din Constantinopol. Voia bătrânul sfânt să sfideze porunca împăratului, chiar dacă asta ar fi însemnat depunerea și moartea.
 • 2 weeks 4 days ago

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU