Pentru apostolii vaccinarii obligatorii: Elon Musk - un om al sistemului - afirmă că nu se va vaccina împotriva COVID-19

Autor
S.J. @ HotNews.ro
Tipar
Știre
Topic
Atitudini și Analize
Viață și Sănatate

Elon Musk afirmă că el și familia sa nu se vor vaccina împotriva coronavirusului când un vaccin anti-COVID-19 va fi disponibil, relatează Business Insider.

Musk a făcut afirmația în timpul unui interviu acordat jurnalistei Kara Swisher de la New York Times publicat luni. În timpul conversației Swisher l-a întrebat pe CEO-ul Tesla dacă el sau familia sa se vor vaccina împotriva COVID-19 la care Musk a răspuns că nu o vor face fiindcă „nu sunt în categoria de risc pentru COVID”.

Swisher l-a întrebat pe miliardarul sud-african și despre comentariile făcute mai devreme în cursul anului despre măsurile de carantină introduse pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Musk a declarat din nou că se opune introducerii carantinei, afirmând că aceasta nu „servește binelui superior”.

„În principiu lucrul de făcut ar fi fost să nu avem o carantină pentru întreaga țară ci, cred eu, carantinarea oricui este în pericol până la trecerea furtunii”, a afirmat Musk care în luna martie prognoza că vor exista „aproape zero noi cazuri” până la sfârșitul lunii aprilie.

Musk a făcut afirmații similare și în trecut, inclusiv în timpul unui interviu acordat în luna iulie pentru New York Times în care a afirmat că tinerii și copiii nu sunt în pericol din cauza COVID-19, în pofida dovezilor că persoanele tinere se pot îmbolnăvi grav și chiar deceda din cauza coronavirusului.

Musk a ignorat de asemenea datele care arată că un procent semnificativ din cei afectați sunt asimptomatici.

Studiile au arătat de asemenea că măsurile de carantină au prevenit sute de mii de decese iar întârzierile în implementarea ordinelor de izolare au provocat zeci de mii de fatalități.

Însă opinia lui Musk privind vaccinarea împotriva COVID-19 o oglindește pe cea a unei treimi din americani. Un sondaj realizat recent de Ipsos MORI a găsit că 33% din americanii intervievați declară că nu se vor vaccina împotriva coronavirusului din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare și 20% din respondenți se declară împotriva vaccinurilor în general.

Musk a fost un critic împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului încă de la începutul implementării lor, afirmând despre acestea că sunt „stupide” și despre pandemie că este o „panică”. Acesta a promovat medicamentul antimalarie hidroxiclorochina drept tratament pentru coronavirus și s-a declarat sceptic cu privire la numărul deceselor cauzate de COVID-19.

În luna martie Musk a declarat că se opune vehement ordinelor de izolare din California, catalogând carantina drept „încarcerare forțată” și „fascistă”.

Când Comitatul Alameda din California, unde este situată una din fabricile Tesla, a refuzat să permită companiei reluarea producției, Musk a repornit oricum fabricarea de mașini electrice, afirmând că este dispus să fie arestat din cauza asta.

În timpul conversației avute luni cu jurnalista Kara Swisher, CEO-ul Tesla a catalogat autoritățile comitatului ca fiind motivate de „un exces de zel” și a declarat că răspunsul acestora la pandemie a fost „o bătaie de joc”.

NOTĂ ORTODOXIA.RO:

Elon Musk, patronul Tesla, a calificat miercuri drept "fascistă" prelungirea carantinei pentru a stopa avansul Covid-19, boala provocată de noul coronavirus, scrie AFP.

Prelungirea carantinei (...) închide cu forța oamenii în case, împotriva dreptului lor constituțional, în opinia mea. Este o încălcare a libertăților individului de o manieră oribilă și nedreaptă", a declarat el, chestionat în cadrul unei conferințe telefonice despre impactul financiar al crizei sanitare asupra companiilor.

"Este scandalos! Este un scandal. Va face un mare rău (companiilor), nu doar Tesla", a adăugat el.

Musk, cunoscut pentru declarațiile sale șocante, a profitat apoi de o întrebare privind eventuale investiții publice în infrastructură pentru a comenta.

"A le spune oamenilor că nu pot să-și părăsească locuința și că vor fi arestați dacă o fac este fascist. Nu este democratic. Nu este libertate. Dați-le naibii oamenilor libertatea înapoi".

Anterior, Musk s-a alăturat vocii a numeroși oameni de afaceri care cer renunțarea la restricții.

"Eliberați America acum!", a scris el pe Twitter.

Furia lui Elon Musk vine după prelungirea restricțiilor în California și în special în Fremont, unde se află uzina americană a Tesla, în apropiere de San Francisco.

Tesla a acceptat în 19 martie închiderea uzinei și dorea să o redeschidă în 4 mai.

Dar, în fața deciziei autorităților sanitare, constructorul de mașini electrice nu știe când se va putea relua activitatea.

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU