Sănătate cu ceapă și usturoi

Tipar
Poveste
Topic
Viață și Sănatate

Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugându-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente" ca a racit...
Dupa ce i-am dat lingurita de siropel Panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact lânga perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca ceapa si usturoiul se „desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa „pe mai tarziu". Si de ce se facea asa?... In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa „absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Când se mananca direct, pe loc, ele intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii. In cazul in care ceapa si usturoiul nu se consuma „pe loc", in contact cu aerul ele incep „absorbirea" de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata „impanate".
Astfel, putem alege: - folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau - folosim ceapa si usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism?... De noi depinde...

In 1919, cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor îi vizita pe fermieri pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi.
Cand doctorul l-a intrebat pe fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere).

Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa.
In mod evident aceasta a absorbit virusul, pastrand familia sanatoasa. Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona. Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti.

In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei, nici un angajat nu s-a mai imbolnavit.

Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa).

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa.

Daca lucrati la birou, puneti unul sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa.

Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca, totusi, faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!

Articole Recente