Savantul francez care a descoperit un tratament eficient pentru Covid-19, aclamat pe stradă în timp ce conduce o DACIA Duster

Tipar
Articol
Topic
Cunoaștere, Știință și Cercetare
De prin lume adunate
Experiențe și Studii de Caz

L'image témoigne de la popularité du Professeur Raoult. Le directeur de l'institut Méditerranée Infection était au volant de son véhicule, un Dacia Duster Noir, lorsqu'il a a été chaleureusement acclamé par des chauffeurs de taxis, venus ce soir un peu après 18h soutenir le personnel soignant devant l'hôpital de la Timone, boulevard Jean-Moulin à Marseille. Tout sourire, l'infectiologue marseillais a baissé la vitre avant de pousuivre sa route

 

În ultima vreme, în Franța, s-a purtat un adevărat război media între susținătorii și opozanții savantului francez Didier Raoult, cunoscutul infecţiolog, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, director al Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene (Bouches-du-Rhône).

Tratamentul său bazat pe hidroxiclorochină s-a dovedit foarte eficient, rezultatele folosirii lui în cazul Covid-19 arătând că, după şase zile de la administrare, doar 25% dintre bolnavii cu Coronavirus au mai rămas infectați. Spre comparaţie, 90% dintre cei care n-au primit medicamentul și au fost tratați în alt fel erau încă pozitivi, ne informează Le Parisian.

Cu toate acestea, tratamentul validat de savantul francez a stârnit foarte multă opoziție și comentarii negative din partea altor specialiști (oare câți dintre aceștia lucrează pentru marile corporații farmaceutice?!). Până la urmă, folosirea  hidroxiclorochinei, un produs ieftin și la îndemână (!!!) a fost acceptată de Ministerul Sănătății din Franța pentru o aplicare la scară mare.

În contextul acestor lupte, savantul francez a devenit favoritul publicului, un adevărat erou, francezii arătându-și simpatia, masiv, pentru munca pe care o face și pentru calitățile sale de OM care și-a asumat să muncească pentru binele comun.

Un astfel de moment este surprins și în materialul video de mai jos în care îl descoperim pe Didier Raoult circulând pe o stradă din Marseille în aclamațiile taximetriștilor locali. Un clip emoționant!

Ceea ce mai poate fi remarcat în acest clip este faptul că Didier Raoult conduce o mașină DACIA Duster.

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU