Strigătul de REVOLTĂ al unei eleve din ONEȘTI, după prima zi de școală: “Am început PUȘCĂRIA. V-ați bătut joc de viitorul nostru!”

Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize

Costina Elena, elevă în clasa a 11-a la Liceul cu Program Sportiv “Nadia Comăneci” din Onești a descris, într-o postare pe pagina personală de Facebook, cum a decurs prima zi de școală în contextul pandemiei de coronavirus și cât de dificil le este elevilor să participe la cursuri în condițiile în care există o sumedenie de restricții. Eleva a concluzionat revoltată: “Suntem adolescenți, avem dreptul la o viață! (…) V-ați bătut joc de viitorul nostru!

Astăzi am început școala…adică pușcăria, clasa a 11-a.

Nu avem voie să dăm măștile jos de pe nas nici dacă nu mai putem respira sub nicio formă. Mai bine mori decât să te infectezi, nu?

Nu avem voie să ne ridicăm din bănci decât la toaletă pe rând, câte doi. Dacă ai norocul să se ducă înainte cineva care nu e tocmai împăcat cu stomacul lui apoi tot să aștepți, mai bine faci pe tine!

Nu avem voie la chioșc..dacă vreunul rămâne fără apă trebuie să moară de sete toată ziua, altfel să bea cu lingurița să nu rămână fără apă până la sfârșitul celor 6-7 ore.

Nu avem voie să împrumutăm pixuri dar ne-am așezat în aceeași bancă pe rând pentru a semna procese verbale! Că doar prin pix se ia virusul prin scaun sau bancă nu.

Profesorii abia pot scoate două vorbe clare prin masca aceea. Tot să înveți..sau să înțelegi..

Când vă veți deștepta?

Am ajuns să stăm la școală de parcă am fi închiși în cuști! Îți este frică și să strănuți! Ești obligat să inspiri aerul toxic pe care tocmai l-ai expirat! Ești obligat să stai pe un scaun o zi întreagă fără a purta o conversație cu cineva, să ajungi la toaletă doar dacă ai noroc. Nu interesează pe nimeni dacă mori de foame sau de sete.

Ne-ați manipulat pentru ceva ce nici măcar nu puteți dovedi că este real..ne informați doar prin media.

V-ați bătut joc de viitorul nostru! Imaginați-vă prin ce trec cei de clasa a 12-a. Ce vor face la bac? Vor scrie că le era prea greu să respire încât nu s-au putut concentra la ce se preda în clasă? Sau că nu au înțeles din cauza măștilor ce spuneau profesorii?

Nu suntem obiecte! Nu puteți face din noi ceea ce vreți! Nu puteți aștepta să ne îmbolnăvim din cauză că nu putem respira sau că nu avem ce mânca 3-4 ore dacă ne terminăm mâncarea mai apoi sau spuneți că suntem infectați! Lăsați-ne să trăim! Suntem adolescenți..avem dreptul la o viață!

Costina Elena, elevă în clasa a 11-a la Liceul cu Program Sportiv “Nadia Comăneci” din Onești a descris, într-o postare pe pagina personală de Facebook, cum a decurs prima zi de școală în contextul pandemiei de coronavirus și cât de dificil le este elevilor să participe la cursuri în condițiile în care există o sumedenie de restricții. Eleva a concluzionat revoltată: “Suntem adolescenți, avem dreptul la o viață! (…) V-ați bătut joc de viitorul nostru!”

 

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU