Dacă la Betleem Dumnezeu era cu noi, iar la Golgota Dumnezeu era pentru noi, la Rusalii Dumnezeu e în noi

Tipar
Articol
Topic
Viața Bisericii

La 10 zile de la Înălțarea Măntuitorului Iisus Hristos la Cer și la 50 de zile de la Învierea Sa, Biserica prăznuiește Rusaliile, adică "Pogorârea Duhului Sfânt"

În această zi Duhul Sfânt, Mângâietorul, S-a pogorât în chip de limbi de foc asupra Apostolilor, așa cum Le-a promis Mântuitorul Hristos. 

Aceștia au început să vorbească în limbi necunoscute lor până atunci și au plecat în toată lumea propovăduind Învățătura lui Hristos și făcând nenumărate minuni.

În această zi, acum 2000 de ani s-au  increștinat 3000 de oameni, de aceea Rusaliile reprezinta și Întemeierea Bisericii Creștine.

Astfel prima Comunitate Creștină a fost în Ierusalim.Pogorârea Sfăntului Duh este praznuită încă de pe vremea Apostolilor, așa cum ne-au arătat Sfinții Apostoli.

Doamne Iisuse Hristoase trimite și asupra noastră Sfântul Duh, spre inteleptirea dar și pentru mângâierea sufletelor noastre.

Amin.

Sfântul Ioan Gură de Aur: Cuvânt la Duminica cincizecimii, sau a Pogorârii Sfântului Duh

Autor
Sfântul Ioan Gură de Aur
Tipar
Meditație
Topic
Sfinți și Învățături

Eu voi ruga pe Tatal, si alt mângâietor va da voua, ca sa fie cu voi în veci, adica Duhul adevarului” (Ioan XIV, 16, 17)

Slavite sunt, iubitilor, darurile, care ni le-a comunicat astazi Dumnezeu cel plin de dragoste, daruri, a caror marime nu o poate descrie nici o gura omeneasca.

De aceea sa ne bucuram toti, sa marim si sa proslavim pe Domnul nostru, caci ziua de astazi este o sarbatoare de bucurie si de desfatare. Precum timpurile anului urmeaza regulat unele dupa altele si se schimba unele cu altele, asa si în biserica cu totul regulat o sarbatoare urmeaza alteia, si de asemenea trece de la una la alta.

Asa cu putin mai înainte noi am serbat ziua mortii lui Hristos, apoi Invierea Sa, dupa aceea Inaltarea Sa, iar astazi am ajuns la vârful tuturor darurilor harului lui Dumnezeu, si am ajuns la împlinirea fagaduintei date de Hristos. Adica ca Hristos a zis: “când ma voi duce, voi trimie voua alt mângâietor, si nu va voi lasa sarmani (Ioan XVI, 7,14,16,18).

Cunoasteti îngrijirea cea mare a Domnului?

Vedeti negraita lui bunavointa catre oameni?

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU